Slavnostní dezert - šampaňský krém
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • Demi sekt šampaňského – 100 ml
  • Rozinky – 50g
  • Šťáva a kůra z jednoho citronu
  • 1 x kelímek smetany ke šlehání
  • 1 x tatra Piknik slazené mléko (1 tuba)
  • Jemné sušenky – máslové
Postup
  1. Rozinky, kůru a šťávu z nastrouhaného citronu a sekt – smícháme a dáme odležet přes noc do ledničky.
  2. Druhý den vložíme do mísy smetanu, slazené mléko a procezený sekt z ledničky – vše šleháme cca 15 minut do husté a nadýchané pěny.
  3. Po té přimícháme rozinky, které přes noc nasákly sekt.
  4. Vložíme do sklenic, vyhladíme v lednici a po té podáváme se sušenkami.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/slavnostni-dezert-sampansky-krem/