Wasabi bramborová kaše s treskou
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • 500 g brambor
  • cca 150 ml mléka
  • Sůl
  • 1 lžíce másla
  • 1,5 lžičky wasabi
  • Treska
  • Pepř
  • Olivový olej
  • 4 větvičky rozmarýnu
Postup
  1. Rybu omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do pečícího pekáče, do kterého jsme na dno dali 2 větvičky rozmarýnu.
  2. Na rybu položíme zbytek celého rozmarýnu, zalijeme olivovým olejem a pečeme na 180 °C a pečeme přibližně 30 minut.
  3. Wasabi bramborová kaše
  4. Oloupané a rozkrájené brambory uvaříme do měkka.
  5. Scedíme je a ručním šlehačem je rozšťoucháme.
  6. Po té přilijeme vroucí mléko, přidáme máslo a dále šleháme.
  7. Osolíme dle chuti (doposavad klasická bramborová kaše).
  8. Naposledy přidáme wasabi – raději méně – vždy můžete přidat.
  9. Servírujeme a ozdobíme něčím zeleným, co máme k dispozici – třeba polníčkem.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/wasabi-bramborova-kase-s-treskou/