Kukuřičná polévka s pečeným květákem
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • ½ květáku
  • 3 stroužky
  • česneku
  • 1 cibule
  • 70 ml
  • olivového oleje
  • hladkolistá petržel
  • 1 svazek
  • 1 konzerva sterilované kukuřice (340 g)
  • sůl
  • pepř
  • zeleninový bujon
  • cca 800 ml
  • vody
  • maximálně z ½ citronu šťáva (dle chuti)
  • máslo
Postup
  1. Rozehřejme troubu na 220 °C.
  2. Na pekáč vyložený pečícím papírem položíme omytý a rozebraný květák na malé kousky a pečeme cca 10 minut.
  3. V kastrolu rozehřejme máslo a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  4. Po té přisypeme opečený květák a zcezenou kukuřici.
  5. Osolíme, opepříme, přidáme vodu a bujón.
  6. Vaříme přibližně 15 minut.
  7. Po tuto dobu s pomocí kuchyňského robota rozmixujeme olivový olej s petrželí - použijeme při podávání. Po 15 minutách vaření polévku rozmixujeme a dochutíme citrónem - dle chuti. Podáváme a zdobíme petrželovou pastou.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/kukuricna-polevka-s-pecenym-kvetakem/