Očistíme rebarboru a nakrájíme ji na kousky o 1 cm. Přidáme k ní cukr, kukuřičný škrob a zázvor - necháme odstát.
V jiné míse smícháme dohromady vejce, cukr, zakysanou smetanu a žloutky z vajec. V další nádobě dáme dohromady hladkou mouku, máslo, kypřící prášek, vanilkový cukr a jedlou sodu. Postupně pak přidáváme předchozí směs až vznikne hladké těsto.
Připravíme si drobenku z cukru, mouky, másla, zázvoru a skořice.
Na připravený pečícím papírem vyložený pekáč rozetřeme těsto. Na něj poklademe rebarboru, která pustila vodu (pokládáme bez vody). Navrh posypeme rovnoměrně drobenku. Vše dáme do předem rozehřáté trouby na 180°C, pečeme přibližně 45 minut.
Rebarborový koláč necháme vychladnout a můžeme podávat na dezertním talířku posypaným moučkovým cukrem.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/jemny-rebarborovy-kolac/