Cizrna s mletým masem a houbami
- Cizrna - cca 100 g - dle potřeby
- 3 mrkve
- 2 papriky
- 400 g mletého masa (rád používám hovězí mleté)
- Houby dle chuťi (měl jsem cca 6 hříbků)
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Cizrnu propláchněte a na noc namočte.
- Druhý den namáčecí vodu slijte a přilejte vodu, přidejte sůl a vařte cca 40- 50 minut (třeba průběžně zkoušet).
- Do hlubší pánve na rozpáleném oleji orestujte cibuli.
- Přidejte mleté maso, které průběžně mícháme, aby se pěkně orestovalo.
- Po 10 minutách osolíme, přidáme pepř, nakrájenou mrkev a dusíme - průběžně mícháme.
- Po cca 15 minutách přidáme očištěné a pokrájené houby, papriku a dusíme, mícháme.
- Po dalších 20 minutách dochutíme dle chuti solí, pepřem.
- Uvařenou cizrnu smícháme s masovou směsí a servírujeme.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/cizrna-s-mletym-masem-a-houbami/
3.5.3226