Cizrna s mletým masem a houbami
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • Cizrna - cca 100 g - dle potřeby
  • 3 mrkve
  • 2 papriky
  • 400 g mletého masa (rád používám hovězí mleté)
  • Houby dle chuťi (měl jsem cca 6 hříbků)
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
Postup
  1. Cizrnu propláchněte a na noc namočte.
  2. Druhý den namáčecí vodu slijte a přilejte vodu, přidejte sůl a vařte cca 40- 50 minut (třeba průběžně zkoušet).
  3. Do hlubší pánve na rozpáleném oleji orestujte cibuli.
  4. Přidejte mleté maso, které průběžně mícháme, aby se pěkně orestovalo.
  5. Po 10 minutách osolíme, přidáme pepř, nakrájenou mrkev a dusíme - průběžně mícháme.
  6. Po cca 15 minutách přidáme očištěné a pokrájené houby, papriku a dusíme, mícháme.
  7. Po dalších 20 minutách dochutíme dle chuti solí, pepřem.
  8. Uvařenou cizrnu smícháme s masovou směsí a servírujeme.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/cizrna-s-mletym-masem-a-houbami/