Tři oříšky pro Popelku je považována za nejkrásnější českou filmovou pohádku. Její krása tkví v tom, že jde o jednoduchý příběh, není tam přehršle trapných kouzel a je krásně čistá.
Totéž platí i v kuchyni. Za skvělou chutí jídel určitě nestojí velké množství použitých ingrediencí, či drahé suroviny. Naopak!Dnes přináším recept z jednoho hrnce – toskánské vepřové s bramborem, které splňuje vše výše uvedené.
K tomuto jídlu potřebujeme vepřovou pečeni, brambory, rozmarýn, sůl, pepř, olivový olej a červené víno.
Pokud uděláme vše potřebné, bude vám chutnat. A jelikož jde o recept z jednoho hrnce, tak bych řekl, že i bez velké práce budete za kuchařské mistry :-)))
27
- 1 kg vepřové pečeně
- 10 stroužků česneku
- olivový olej
- sůl
- pepř
- nejlépe čerstvý rozmarýn (3 hrsti)
- brambory
- červené víno - podle chuti
- Oloupeme česnek, který rozmačkáme a spojíme se solí, pepřem a rozmarýnem.
- Vezmeme vepřové maso, ve kterém uděláme zářezy - do nich namačkáme směs s česnekem. Potřeme i povrch masa - pokapeme olivovým olejem.
- Takto potřené maso dáme do mísy a necháme odležet nejlépe přes noc.
- Druhý den omyjeme brambory, které nakrájíme na kousky. Ty rovnoměrně položíme do pekáče. Osolíme, opepříme, pokapeme olejem.
- V pánvi prudce osmahneme maso, aby se krásně zatáhlo a položíme na brambory.
- Podlijeme vínem, pekáč přikryjeme poklicí, vložíme do rozehřáté trouby na 180°C a pečeme 50 minut.
- Průběžně maso poléváme vodou s vínem.
- Po 50 minutách maso odkryjeme a pečeme bez poklice.
- A podáváme.
Napsat komentář