Vepřové maso s cizrnou a domácím pestem
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- Olivový olej
- 2 hrníčky Cizrny
- Vepřové maso – 4-6 plátků
- 1 cuketa
- Sůl
- Pepř
- 140g rajčatového protlaku (malá plechovka)
- Den předem (večer) si namočíme cizrnu do dostatečného množství vody.
- Druhý den ji vaříme do měkka v osolené vodě (musíte zkoušet, aby se cizrna nerozvařila).
- Souběžně s tím rozehřejeme troubu, ve které pečeme plátky vepřového masa (osolíme, opepříme, zalijeme vodou); cca na 180°C, 1,5 hodiny.
- Jakmile jsme cizrnu uvařili, vedle na pánvi rozehřejeme olivový olej.
- V něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli s pokrájeným česnekem.
- Po chvíli přidáme nakrájené kousky cukety – jakmile zezlátnou, přisypeme cizrnu a stále mícháme.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/veprove-maso-s-cizrnou-a-domacim-pestem/
3.5.3226