Vepřové maso s cizrnou a domácím pestem
 
 
Ingredience
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Olivový olej
  • 2 hrníčky Cizrny
  • Vepřové maso – 4-6 plátků
  • 1 cuketa
  • Sůl
  • Pepř
  • 140g rajčatového protlaku (malá plechovka)
Postup
  1. Den předem (večer) si namočíme cizrnu do dostatečného množství vody.
  2. Druhý den ji vaříme do měkka v osolené vodě (musíte zkoušet, aby se cizrna nerozvařila).
  3. Souběžně s tím rozehřejeme troubu, ve které pečeme plátky vepřového masa (osolíme, opepříme, zalijeme vodou); cca na 180°C, 1,5 hodiny.
  4. Jakmile jsme cizrnu uvařili, vedle na pánvi rozehřejeme olivový olej.
  5. V něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli s pokrájeným česnekem.
  6. Po chvíli přidáme nakrájené kousky cukety – jakmile zezlátnou, přisypeme cizrnu a stále mícháme.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/veprove-maso-s-cizrnou-a-domacim-pestem/