Babiččina bílá polévka
- Sáček kysaného zelí
- 3 brambory
- 0,5 l mléka
- sůl
- kmín
- ocet
- cukr
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- V malém hrnci uvaříme brambory na kostičky, osolíme a okmínujeme je. Po uvaření je scedíme.
- Vedle toho nakrájíme kysané zelí. Opět osolíme, okmínujeme. Zelí bude zalito vodou tak 2 cm nad ním. Vaříme přibližně 20 minut do změknutí.
- Připravíme si hrníček se studenou vodou, do kterého dáme 2 lžíce hladké mouky, kterou rozkvedláme.
- Za stálené vaření zelí obsah hrnku nalijeme nalít do hrnce a za stálého míchání povaříme cca 5 minut.
- Po té zalijeme mlékem do potřebné hustoty, přidáme brambory.
- Dochutíme solí, octem a hlavně cukrem. Výsledná chuť musí být sladkokyselá (cukru na ochucení bude hodně – nebojte se).
- Jakmile se polévka lehce vaří, připravíme si dvě celá vejce. Jemně je rozkvedláme v hrníčku a pomalu nalijeme do polévky – vše rozkvedláme vidličkou.
- Hotovo.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/babiccina-bila-polevka/
3.5.3226