Babiččina bílá polévka
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • Sáček kysaného zelí
  • 3 brambory
  • 0,5 l mléka
  • sůl
  • kmín
  • ocet
  • cukr
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
Postup
  1. V malém hrnci uvaříme brambory na kostičky, osolíme a okmínujeme je. Po uvaření je scedíme.
  2. Vedle toho nakrájíme kysané zelí. Opět osolíme, okmínujeme. Zelí bude zalito vodou tak 2 cm nad ním. Vaříme přibližně 20 minut do změknutí.
  3. Připravíme si hrníček se studenou vodou, do kterého dáme 2 lžíce hladké mouky, kterou rozkvedláme.
  4. Za stálené vaření zelí obsah hrnku nalijeme nalít do hrnce a za stálého míchání povaříme cca 5 minut.
  5. Po té zalijeme mlékem do potřebné hustoty, přidáme brambory.
  6. Dochutíme solí, octem a hlavně cukrem. Výsledná chuť musí být sladkokyselá (cukru na ochucení bude hodně – nebojte se).
  7. Jakmile se polévka lehce vaří, připravíme si dvě celá vejce. Jemně je rozkvedláme v hrníčku a pomalu nalijeme do polévky – vše rozkvedláme vidličkou.
  8. Hotovo.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/babiccina-bila-polevka/