Kuřecí maso s brynzou a fazolkami
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • kuřecí řízky 4 ks
  • brynza 200g
  • sůl
  • pepř
  • fazolky
  • slanina - na malé kousky 100g
  • bílé víno 200 ml
  • cibule 1 ks
  • česnek 4 stroužky
  • hladkolistá petržel na ozdobu
Postup
  1. V hrnci či pánvi rozehřejeme olej, na kterém opečeme nadrobno nakrájenou cibulku se slaninou.
  2. Po vychladnutí přidáme pokrájenou brynzu, kterou promícháme.
  3. Kuřecí řízky opatrně naklepeme, osolíme, opepříme a přidáme vychladlou směs s brynzou.
  4. Z masa vytvoříme malé rolády, které dáme do zapékací mísy.
  5. Zalijeme vínem, vodou a zapékáme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 30 minut.
  6. Mezi tím připravíme na pánev olej, na kterém opečeme fazolky - ochutíme solí, pepřem, česnek.
  7. Při podávání ozdobíme petrželkou.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/kureci-maso-s-brynzou-a-fazolkami/