Z jednoho hrnce - Toskánská vepřová pečeně
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • 1 kg vepřové pečeně
  • 10 stroužků česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • nejlépe čerstvý rozmarýn (3 hrsti)
  • brambory
  • červené víno - podle chuti
Postup
  1. Oloupeme česnek, který rozmačkáme a spojíme se solí, pepřem a rozmarýnem.
  2. Vezmeme vepřové maso, ve kterém uděláme zářezy - do nich namačkáme směs s česnekem. Potřeme i povrch masa - pokapeme olivovým olejem.
  3. Takto potřené maso dáme do mísy a necháme odležet nejlépe přes noc.
  4. Druhý den omyjeme brambory, které nakrájíme na kousky. Ty rovnoměrně položíme do pekáče. Osolíme, opepříme, pokapeme olejem.
  5. V pánvi prudce osmahneme maso, aby se krásně zatáhlo a položíme na brambory.
  6. Podlijeme vínem, pekáč přikryjeme poklicí, vložíme do rozehřáté trouby na 180°C a pečeme 50 minut.
  7. Průběžně maso poléváme vodou s vínem.
  8. Po 50 minutách maso odkryjeme a pečeme bez poklice.
  9. A podáváme.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/z-jednoho-hrnce-toskanska-veprova-pecene/