Z jednoho hrnce - Toskánská vepřová pečeně
Celkový čas
- 1 kg vepřové pečeně
- 10 stroužků česneku
- olivový olej
- sůl
- pepř
- nejlépe čerstvý rozmarýn (3 hrsti)
- brambory
- červené víno - podle chuti
- Oloupeme česnek, který rozmačkáme a spojíme se solí, pepřem a rozmarýnem.
- Vezmeme vepřové maso, ve kterém uděláme zářezy - do nich namačkáme směs s česnekem. Potřeme i povrch masa - pokapeme olivovým olejem.
- Takto potřené maso dáme do mísy a necháme odležet nejlépe přes noc.
- Druhý den omyjeme brambory, které nakrájíme na kousky. Ty rovnoměrně položíme do pekáče. Osolíme, opepříme, pokapeme olejem.
- V pánvi prudce osmahneme maso, aby se krásně zatáhlo a položíme na brambory.
- Podlijeme vínem, pekáč přikryjeme poklicí, vložíme do rozehřáté trouby na 180°C a pečeme 50 minut.
- Průběžně maso poléváme vodou s vínem.
- Po 50 minutách maso odkryjeme a pečeme bez poklice.
- A podáváme.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/z-jednoho-hrnce-toskanska-veprova-pecene/
3.5.3226