Žampiónový krém s pečenou mrkví a domácím petrželovým pestem
 
 
Ingredience
  • Petrželové pesto:
  • 3 šálky čerstvé petržele
  • 2 lžíce kvalitního olivového oleje
  • špetka soli
  • 2 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • 1 lžíce piniových oříšků
  • Žampionový krém
  • 1 cibule
  • 6 - 7 žampionů
  • 4 stroužky česneku
  • 2 brambory
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 2 střední mrkve
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • ½ kelímku smetany
Postup
  1. Petrželové pesto:
  2. Všechny ingredience vložíme do ručního mixéru nebo kamenného hmoždíře a rozmixujeme do hladké hmoty.
  3. Žampionový krém:
  4. Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, žampiony, česnek.
  5. Přidáme pokrájené brambory, zalijeme vývarem a osolíme - vše vaříme do měkka.
  6. Než se vše uvaří, očistíme mrkev, pokrájíme nadrobno, vložíme do zapékací misky, zalijeme olivovým olejem a upečeme v troubě (cca 15 minut při 180°C).
  7. Po uvaření vše rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem.
  8. Servírujeme s pečenou mrkví a petrželovým pestem.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/zampionovy-krem-s-pecenou-mrkvi-a-domacim-petrzelovym-pestem/