Žampiónový krém s pečenou mrkví a domácím petrželovým pestem
- Petrželové pesto:
- 3 šálky čerstvé petržele
- 2 lžíce kvalitního olivového oleje
- špetka soli
- 2 lžíce nastrouhaného parmazánu
- 1 lžíce piniových oříšků
- Žampionový krém
- 1 cibule
- 6 - 7 žampionů
- 4 stroužky česneku
- 2 brambory
- 2 snítky tymiánu
- 1 litr zeleninového vývaru
- 2 střední mrkve
- máslo
- sůl
- pepř
- ½ kelímku smetany
- Petrželové pesto:
- Všechny ingredience vložíme do ručního mixéru nebo kamenného hmoždíře a rozmixujeme do hladké hmoty.
- Žampionový krém:
- Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, žampiony, česnek.
- Přidáme pokrájené brambory, zalijeme vývarem a osolíme - vše vaříme do měkka.
- Než se vše uvaří, očistíme mrkev, pokrájíme nadrobno, vložíme do zapékací misky, zalijeme olivovým olejem a upečeme v troubě (cca 15 minut při 180°C).
- Po uvaření vše rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme s pečenou mrkví a petrželovým pestem.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/zampionovy-krem-s-pecenou-mrkvi-a-domacim-petrzelovym-pestem/
3.5.3226