Pečený bůček se švestkovými povidly a rozmarýnem.
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • 800 g bůčku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 – 4 lžíce povidel
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín
  • 7 stroužků česneku
  • 8 větviček rozmarýnu
Postup
  1. Do misky přilijeme olivový olej, smícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř a celý kmín.
  2. Maso pokrájíme na kůži tak, abychom do zářezů mohli vetřít výše uvedenou směs.
  3. Na dno pekáče vložíme 6 větviček rozmarýnu, na které pak položíme bůček a vetřeme směs a na horní část bůčku položíme 2 větvičky rozmarýnu.
  4. Pokud máte čas, nechte maso odležet v lednici cca na 2 hodiny.
  5. Před pečením maso podlijeme cca 50 ml vody.
  6. Maso vložíme do předehřáté trouby na cca 170°C , přikryjeme (alobalem) a pečeme 1,5 h.
  7. Následně 30 minut pečeme odkryté.
  8. V mezi čase si připravíme do malého kastrůlku povidla s cca 2 lžicemi oleje a rozehřejeme.
  9. Po 2 hodinách pečení, maso vyndáme z trouby a odřízneme kůži. Po té maso potřeme povidlovou omáčkou a pečeme 15 minut.
  10. Servírujeme a podáváme nejlépe s chlebem.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/peceny-bucek-se-svestkovymi-povidly-a-rozmarynem/