Krupeto se smetanou
Celkový čas
- máslo
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- cca 300 g ječných krup
- 0,1 l bílého vína
- 0,3 smetany
- 0,3 l zeleninového vývaru
- 40 g strouhaného parmezánu
- ??? sušené houby ???
- sůl
- pepř
- Kroupy alespoň na hodinu namočte, následně vodu slijte, přidejte čistou vodu, osolte a uvařte al dente - tedy tak akorát:-) nesmí se rozvařit.
- Mezi tím na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli - jakmile zesklovatí, přidáme pokrájený česnek a bílé víno.
- (Pokud máte rádi houby, můžete je přidat k cibulce, česneku a vínu - Krupeto je výborné s nimi i bez nich)
- Přilijeme zeleninový vývar, přidáme uvařené kroupy, u kterých za občasného míchání zredukujeme/odvaříme tekutinu z krup.
- Téměř na konci pro zjemnění přilijeme smetanu a cca 1 minutu vaříme.
- Následně nasypeme parmezán, díky kterému pokrm zkrémovatí.
- Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/krupeto-se-smetanou/
3.5.3251