Krupeto se smetanou
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • máslo
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • cca 300 g ječných krup
  • 0,1 l bílého vína
  • 0,3 smetany
  • 0,3 l zeleninového vývaru
  • 40 g strouhaného parmezánu
  • ??? sušené houby ???
  • sůl
  • pepř
Postup
  1. Kroupy alespoň na hodinu namočte, následně vodu slijte, přidejte čistou vodu, osolte a uvařte al dente - tedy tak akorát:-) nesmí se rozvařit.
  2. Mezi tím na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli - jakmile zesklovatí, přidáme pokrájený česnek a bílé víno.
  3. (Pokud máte rádi houby, můžete je přidat k cibulce, česneku a vínu - Krupeto je výborné s nimi i bez nich)
  4. Přilijeme zeleninový vývar, přidáme uvařené kroupy, u kterých za občasného míchání zredukujeme/odvaříme tekutinu z krup.
  5. Téměř na konci pro zjemnění přilijeme smetanu a cca 1 minutu vaříme.
  6. Následně nasypeme parmezán, díky kterému pokrm zkrémovatí.
  7. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/krupeto-se-smetanou/