Velikonoční tvarohový beránek
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • 220 g hladké mouky (pro nadýchanější pečivo doporučuji mouku prosát přes síto)
  • 250 g tvarohu
  • 200 g moučkového cukru
  • 200 g másla
  • 4 vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 lžíce rumu (českého tuzemského)
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • máslo a hrubou mouku na vymazání formy beránka
Postup
  1. Do mísy dáme vejce, moučkový cukr a vanilkový cukr - vše vyšleháme.
  2. Následně k vyšlehané pěně přidáme tvaroh, rozpuštěné máslo, rum, citronovou šťávu a opět šleháme.
  3. Přidáme hladkou mouku, sůl a prášek do pečiva - smícháme vše dohromady.
  4. Vzniklé těsto vylijeme do předem vymazané a vysypané formy beránka.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 45 minut.
  6. My doma po upečení ještě za tepla opatrně beránka vyklopíme, necháme vychladnout a následně zdobíme.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/velikonocni-tvarohovy-beranek/