Francouzský domácí chléb
 
 
Ingredience
  • 500 g hladké prosáté mouky
  • 400 ml vlažné vody
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 2 lžičky celého kmínu
Postup
  1. Veškeré ingredience opatrně a důkladně smíchejte v míse dohromady.
  2. Mísu pak přikryjte utěrkou a dejte k teplu kynout na 12 hodin.
  3. Po 12 hodinách přendejte vykynuté těsto na pomoučněný vál a rukama hnětejte až vytvoříte kouli, kterou necháte 30 minut kynout.
  4. Mezi tím vyhřejte troubu na 210 °C.
  5. Těsně před tím, než vložíte chléb do pečící nádoby (já peču v litinovém hrnci), nádobu na 5 minut dejte prázdnou do trouby, aby se předehřála.
  6. Těsto vložte do předehřáté nádoby, posypte celým kmínem a přikryjte. Vložte do trouby a pečte přikryté na 220 °C 15 minut.
  7. Po 15 minutách odkryjte nádobu a pečte přibližně dalších 15 minut.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/francouzsky-domaci-chleb/