Francouzský domácí chléb
- 500 g hladké prosáté mouky
- 400 ml vlažné vody
- 1 sáček sušeného droždí
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky drceného kmínu
- 2 lžičky celého kmínu
- Veškeré ingredience opatrně a důkladně smíchejte v míse dohromady.
- Mísu pak přikryjte utěrkou a dejte k teplu kynout na 12 hodin.
- Po 12 hodinách přendejte vykynuté těsto na pomoučněný vál a rukama hnětejte až vytvoříte kouli, kterou necháte 30 minut kynout.
- Mezi tím vyhřejte troubu na 210 °C.
- Těsně před tím, než vložíte chléb do pečící nádoby (já peču v litinovém hrnci), nádobu na 5 minut dejte prázdnou do trouby, aby se předehřála.
- Těsto vložte do předehřáté nádoby, posypte celým kmínem a přikryjte. Vložte do trouby a pečte přikryté na 220 °C 15 minut.
- Po 15 minutách odkryjte nádobu a pečte přibližně dalších 15 minut.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/francouzsky-domaci-chleb/
3.5.3251