Rozinky namočíme do rumu a necháme je odležet alespoň 30 minut.
Do mísy vmícháme hladkou mouku, cukr, vejce, mléko, sůl, kypřící prášek, vanilkový cukr a připravíme těsto, které necháme odležet 15 minut.
Mezi tím si připravíme ovoce. Očistíme a oloupeme jablka, nakrájíme na malé kousky.
Do rozehřáté pánve s máslem vlijeme polovinu těsta a necháme 2 minuty opékat na mírném ohni. Po té tam rovnoměrně přidáme po celé ploše polovinu rozinek a pečeme. Jakmile je těsto z jedné strany upečené, "palačinku" otočíme a pečeme z druhé strany. Pokud se nám při obracení těsto roztrhá, nevadí, však připravujeme trhanec. Jakmile je tato část upečená, vyndáme na prkénko a nakrájíme na menší kousky.
Stejně postupujeme i z druhou částí těsta.
Jakmile máme upečeno, tak ve stejné pánvi rozehřejeme kousek másla a přidáme pokrájená jablka s cukrem a necháme opéct a zkaramelizovat.
Následně přidáme nakrájený trhanec a ještě necháme chvíli opéct.
Trhanec servírujeme na talíř a posypeme moučkovým cukrem.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/cisarsky-trhanec/