CÍSAŘSKÝ TRHANEC
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • 250 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 4 vejce
  • 300 ml mléka
  • rozinky - cca 100 g (podle chuti)
  • rum na zalití rozinek
  • špetka soli
  • 4 lžíce másla
  • sáček kypřícího prášku
  • sáček vanilkového cukru
  • 4 kusy ovoce -například jablka
  • cukr moučka na posypání
Postup
  1. Rozinky namočíme do rumu a necháme je odležet alespoň 30 minut.
  2. Do mísy vmícháme hladkou mouku, cukr, vejce, mléko, sůl, kypřící prášek, vanilkový cukr a připravíme těsto, které necháme odležet 15 minut.
  3. Mezi tím si připravíme ovoce. Očistíme a oloupeme jablka, nakrájíme na malé kousky.
  4. Do rozehřáté pánve s máslem vlijeme polovinu těsta a necháme 2 minuty opékat na mírném ohni. Po té tam rovnoměrně přidáme po celé ploše polovinu rozinek a pečeme. Jakmile je těsto z jedné strany upečené, "palačinku" otočíme a pečeme z druhé strany. Pokud se nám při obracení těsto roztrhá, nevadí, však připravujeme trhanec. Jakmile je tato část upečená, vyndáme na prkénko a nakrájíme na menší kousky.
  5. Stejně postupujeme i z druhou částí těsta.
  6. Jakmile máme upečeno, tak ve stejné pánvi rozehřejeme kousek másla a přidáme pokrájená jablka s cukrem a necháme opéct a zkaramelizovat.
  7. Následně přidáme nakrájený trhanec a ještě necháme chvíli opéct.
  8. Trhanec servírujeme na talíř a posypeme moučkovým cukrem.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/cisarsky-trhanec/