Jarní paštika
Doba vaření
Celkový čas
- 400 g vepřové kýty
- 200 g vepřového plecka
- 200 g vepřových jater
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- Směs koření (nové koření, pepř, jalovec, bobkový list)
- 200 ml vody
- Muškátový oříšek
- 200 g brusinkového kompotu
- 4 žloutky
- Sůl
- Vepřové maso pokrájíme nadrobno a vložíme do pekáče. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, koření, sůl a podlijeme vodou. Při 160 °C pečeme asi 45 minut.
- Vychladlé maso společně se syrovými játry nameleme, přidáme vejce, brusinkový kompot, dochutíme muškátovým oříškem a vše dokonale promícháme.
- Směs vložíme do zavařovacích sklenic, uzavřeme a vaříme podle sklenic 40 - 60 minut. Sklenice v hrnci jsou tak do jedné třetiny potopené.
- Po uvaření necháme vychladnout a po té pak můžeme konzumovat s pečivem či uskladníme v chladu.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/jarni-pastika/
3.5.3226