Jarní paštika
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • 400 g vepřové kýty
  • 200 g vepřového plecka
  • 200 g vepřových jater
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • Směs koření (nové koření, pepř, jalovec, bobkový list)
  • 200 ml vody
  • Muškátový oříšek
  • 200 g brusinkového kompotu
  • 4 žloutky
  • Sůl
Postup
  1. Vepřové maso pokrájíme nadrobno a vložíme do pekáče. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, koření, sůl a podlijeme vodou. Při 160 °C pečeme asi 45 minut.
  2. Vychladlé maso společně se syrovými játry nameleme, přidáme vejce, brusinkový kompot, dochutíme muškátovým oříškem a vše dokonale promícháme.
  3. Směs vložíme do zavařovacích sklenic, uzavřeme a vaříme podle sklenic 40 - 60 minut. Sklenice v hrnci jsou tak do jedné třetiny potopené.
  4. Po uvaření necháme vychladnout a po té pak můžeme konzumovat s pečivem či uskladníme v chladu.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/jarni-pastika/