Skvělý bulgur se špenátem a masem
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • Ingredience pro 4 osoby
  • Pšeničný bulgur – 2 čajové hrnky
  • Špenátový protlak – cca 400 g (celé balení)
  • Mleté maso (hovězí či vepřové) – 500g
  • Rajče – 3-4 kusy
  • 1 větší cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • olej
  • sůl, pepř
Postup
  1. Na pánvi rozehřejme olej a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Po té přidáme kvalitní mleté maso, které za stálého míchání rozdělujeme a restujeme. Postupně přidáváme nakrájená rajčata, sůl a pepř dle chuti. Přibližně po 20 minutách přidáme částečně rozmrazený špenátový protlak. Tak jak se bude postupně rozehřívat, bude zahušťovat masovou směs. Pak přidáme lisovaný česnek, případně dochutíme solí a pepřem.
  2. Vedle toho jsme si připravili bulgur dle návodu: buď jsme jej zalili vroucí vodou a v hrnci s poklicí jej necháme dojít (25-30 minut) nebo jej vaříme na mírném ohni cca 10 minut. Každopádně je třeba si přečíst návod na obalu a rozhodnout se.
  3. Jakmile je bulgur hotový, smícháme jej s masovo - špenátovou směsí a můžeme servírovat.
  4. Dobrou chuť Vám přeje František
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/skvely-bulgur-se-spenatem-a-masem/