Na pánvi rozehřejme olej a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Po té přidáme kvalitní mleté maso, které za stálého míchání rozdělujeme a restujeme. Postupně přidáváme nakrájená rajčata, sůl a pepř dle chuti. Přibližně po 20 minutách přidáme částečně rozmrazený špenátový protlak. Tak jak se bude postupně rozehřívat, bude zahušťovat masovou směs. Pak přidáme lisovaný česnek, případně dochutíme solí a pepřem.
Vedle toho jsme si připravili bulgur dle návodu: buď jsme jej zalili vroucí vodou a v hrnci s poklicí jej necháme dojít (25-30 minut) nebo jej vaříme na mírném ohni cca 10 minut. Každopádně je třeba si přečíst návod na obalu a rozhodnout se.
Jakmile je bulgur hotový, smícháme jej s masovo - špenátovou směsí a můžeme servírovat.
Dobrou chuť Vám přeje František
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/skvely-bulgur-se-spenatem-a-masem/