Kuřecí játra s koriandrem a vařená příloha bez vody
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • 800 g kuřecích jater
  • olej
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • koriandr dle chuti
  • 200 ml bílého vína
  • 100 ml smetany
  • 4 brambory
  • 3 střední mrkve
  • 3 petržele
  • 4 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
Postup
  1. V hrnci či pánvi si rozehřejme olej, na kterém orestujeme nakrájená játra. Po té přidáme nakrájenou cibuli, česnek a zalijeme bílým vínem. Povaříme, až játra změknou. Po té přilijeme smetanu pro zjemnění chuti. Úplně ke konci játra opepříme, osolíme a přidáme nakrájenou nať koriandru.
  2. Vedle toho si oloupeme brambory, mrkev, petržel a pokrájíme na kousky.
  3. A POZOR: vše dáme do tlakového hrnce. Osolíme, přidáme dostatek másla, můžeme přidat tak 3 lžíce studené vody a to je celé. Opravdu nic dalšího tam nedávejte, žádnou další vodu (brambory a voda v sobě má dostatek vody).
  4. Zavřete hrnec a zapněte. Jakmile začne syčet, odpočítejte 3 minuty, hned stáhněte a můžete servírovat.
  5. Celý pokrm ozdobíme třeba zbylým koriandrem. Díky krátkému vaření v tlakovém hrnci, v zelenině zůstane dostatek vitamínů.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/kureci-jatra-s-koriandrem-a-varena-priloha-bez-vody/