Kuřecí játra s koriandrem a vařená příloha bez vody
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
Ingredience
800 g kuřecích jater
olej
1 cibule
4 stroužky česneku
koriandr dle chuti
200 ml bílého vína
100 ml smetany
4 brambory
3 střední mrkve
3 petržele
4 lžíce másla
sůl
pepř
Postup
V hrnci či pánvi si rozehřejme olej, na kterém orestujeme nakrájená játra. Po té přidáme nakrájenou cibuli, česnek a zalijeme bílým vínem. Povaříme, až játra změknou. Po té přilijeme smetanu pro zjemnění chuti. Úplně ke konci játra opepříme, osolíme a přidáme nakrájenou nať koriandru.
Vedle toho si oloupeme brambory, mrkev, petržel a pokrájíme na kousky.
A POZOR: vše dáme do tlakového hrnce. Osolíme, přidáme dostatek másla, můžeme přidat tak 3 lžíce studené vody a to je celé. Opravdu nic dalšího tam nedávejte, žádnou další vodu (brambory a voda v sobě má dostatek vody).
Zavřete hrnec a zapněte. Jakmile začne syčet, odpočítejte 3 minuty, hned stáhněte a můžete servírovat.
Celý pokrm ozdobíme třeba zbylým koriandrem. Díky krátkému vaření v tlakovém hrnci, v zelenině zůstane dostatek vitamínů.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/kureci-jatra-s-koriandrem-a-varena-priloha-bez-vody/