Jemný tvarohovo - jogurtový koláč
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • 500 g smetanového bílého jogurtu řeckého typu
  • 4 vejce
  • 250 g cukru krystal
  • 250 g másla
  • 100 g holandského kakaa
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • JOGURTOVO-TVAROHOVÁ ČÁST
  • 500 g smetanového bílého jogurtu řeckého typu
  • 250 g tučného tvarohu
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový pudink
Postup
  1. Smícháme žloutky s cukrem a rozpuštěným máslem. Přidáme jogurt, kakao a mouku s kypřícím práškem. Ušleháme sníh z bílků, který pak lehce vmícháme do těsta. Těsto po té dáme do vymazaného a vysypaného plechu.
  2. Vrchní část koláče – jogurtovo - tvarohová část
  3. Smícháme jogurt, tvaroh, moučkový cukr a vanilkový pudink.
  4. Jogurtovo - tvarohovou část dáme do sáčku, kterému ustřihneme roh (nejlépe je využít cukrářský sáček). Na tmavém těstě zhotovíme asi tak 5-6 pruhů. Pomocí lžičky pak vytvoříme „mramorový efekt“ tím způsobem, že táhlými pohyby od jedné stěny k druhé spojíme tmavou část těsta se světlou.
  5. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 160 °C cca 55 minut.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/jemny-tvarohovo-jogurtovy-kolac/