Vepřové maso vcelku omyjeme, usušíme. Potřeme solí, pepřem, česnekem a vložíme do pekáče. Na dno pekáče dáme směs zeleniny, kterou máme rádi. Doporučuji pokrájenou mrkev, petržel a nadrobno posekanou cibulí (4 ks). Podlijeme vodou, ale tak cca 2-4 naběračky. Pekáč přikryjeme alobalem a po té víkem od pekáče. Dáme péct do vyhřáté trouby na 70 °C a to přibližně ve 23 h večer. Záleží na tom, v kolik hodin chcete mít nedělní oběd na stole
A jsme v klidu:-) opravdu nechte maso masem a dejte si pivo či sklenku vína. Po té jděte spát.
Ráno Vás probudí libá vůně masa (nesmíte se podívat do pekáče - ještě ne).
Dopoledne připravíme přílohu, kterou mohou být šťouchané brambory s cibulkou.
Osolené brambory uvaříme, slijeme vodu a rozšťoucháme. Přidáme pepř, osmahnutou cibuli, jarní cibulku i s natí nebo petrželku a zamícháme.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/lahodne-pres-noc-pecene-veprove-maso/