Lahodné přes noc pečené vepřové maso
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • Ingredience pro 4 osoby:
  • 1000 g vepřové kýty
  • 600 g brambor
  • 4 cibule
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • 2 x mrkve
  • 2 x petržele
  • 5 stroužků česneku
  • jarní cibulka
Postup
  1. Vepřové maso vcelku omyjeme, usušíme. Potřeme solí, pepřem, česnekem a vložíme do pekáče. Na dno pekáče dáme směs zeleniny, kterou máme rádi. Doporučuji pokrájenou mrkev, petržel a nadrobno posekanou cibulí (4 ks). Podlijeme vodou, ale tak cca 2-4 naběračky. Pekáč přikryjeme alobalem a po té víkem od pekáče. Dáme péct do vyhřáté trouby na 70 °C a to přibližně ve 23 h večer. Záleží na tom, v kolik hodin chcete mít nedělní oběd na stole 
  2. A jsme v klidu:-) opravdu nechte maso masem a dejte si pivo či sklenku vína. Po té jděte spát.
  3. Ráno Vás probudí libá vůně masa (nesmíte se podívat do pekáče - ještě ne).
  4. Dopoledne připravíme přílohu, kterou mohou být šťouchané brambory s cibulkou.
  5. Osolené brambory uvaříme, slijeme vodu a rozšťoucháme. Přidáme pepř, osmahnutou cibuli, jarní cibulku i s natí nebo petrželku a zamícháme.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/lahodne-pres-noc-pecene-veprove-maso/