Pochoutka z téměř jednoho hrnce: hovězí maso s červenou řepou
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • brambory 500 g
  • cibule 2 ks
  • hovězí maso zadní 500 g
  • červené víno 0,5 l
  • Pepř mletý necelá půlka čajové lžičky
  • Rajčata 3 ks
  • vývar - 1 - 1,5 litr
  • červená řepa cca 400 g
  • olivový olej
  • česnek 4 - 5 stroužků
  • sůl
Postup
  1. Používám předvařenou řepu, kterou pouze nakrájím na menší kolečka.
  2. Maso nakrájíme na kostky, které na olivovém oleji opečeme na pánvi. Po té zalijeme vínem smíchaným s pepřem a dusíme cca 15 - 20 minut.
  3. Z pánve přendáme maso do pekáče, přidáme řepu, nakrájené brambory (větší kousky), na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájená rajčata.Vše promícháme, zalijeme suroviny vývarem ve kterém bude prolisovaný česnek. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, pečeme přikryté cca 120 minut. A servírujeme :-)
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/pochoutka-z-temer-jednoho-hrnce-hovezi-maso-s-cervenou-repou/