Pravá domácí vanilková zmrzlina
 
 
Ingredience
  • 4 ks bílku
  • 60 g cukru krystal
  • 4 ks žloutku
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • vanilkový cukr
  • vanilkový lusk
Postup
  1. Ve vodní páře ručně vyšleháme cukr se žloutky. Odstavíme a ručně šleháme ještě tak 3-4 minuty. K takto připraveným žloutkům přidáme sníh z bílků a ušlehanou šlehačku s vanilkovým cukrem. POZOR: doporučuji vanilkový cukr; existuje i vanilínový cukr (ten ne). V závěru přidáme semínka z jednoho vanilkového lusku (pokud nemáte, nic se neděje).
  2. Směs pak vložíme do formiček nebo jakékoliv ozdobné nádoby. Zmrzlinu necháme mrazit alespoň 2 hodiny.
  3. Výhodou receptu je, že pro výrobu nepotřebujete zmrzlinovač.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/prava-domaci-vanilkova-zmrzlina/