Nejlepší sekaná
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • 1 kg mix mletého masa
  • 2 ks cibule
  • 3 vejce
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 5-7 stroužků česneku
Postup
  1. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Do mísy dáme veškeré suroviny; tedy mleté maso, cibuli, vejce, česnek, majoránku, sůl a pepř. Vše nejprve smícháme například vidličkou a po té přichází na řadu naše ruce. Aby při pečení sekaná nepopraskala, je důležité masovou směs hnětat rukama (cca 10 minut). Během této doby párkrát celou hmotu vzít z mísy a praštit s ní zpět na dno nádoby. Tímto postupem se vše dokonale spojí a úspěch je zaručen.
  2. Po 10 minutách hnětení vytvoříme masovou šišku, kterou položíme do pekáče. Sekanou budeme průběžně polévat studenou vodou. Nejprve ji pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut a po té ubereme teplotu na 160 °C a pečeme cca 1 hodinu.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/nejlepsi-sekana-a-bezlepkova/