Cibuli oloupeme, pokrájíme na kousky, to samé uděláme s česnekem. Obě ingredience vložíme na dno pekáče.
Oba druhy masa nakrájíme na silnější plátky. Osolíme, opepříme z obou stran a do pekáče jej vkládáme průběžně tak, aby se střídali.
Přidáme kmín a zalijeme do půl masa vodou. Obě dvě masa od sebe nasají jen to nejlepší a ovlivní se:-)))
Celé pak můžeme péci dvěma způsoby: Ten první je, že pečeme při 180°C cca 1,5 hodiny. Druhá varianta, kterou preferuji je, že maso vložíme do trouby v 8 h ráno, pečeme cca při 100 °C přikryté alobalem, který odkryjeme v 11 hodin a pak 30 minut zvýšíme teplotu na 180°C. Výhoda pomalého pečení tkví v tom, že maso je křehké a šťavnaté. A to i kotleta :-)
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/skvostna-veprovo-uzena-pecena-variace/