Rybízový koláč s drobenkou
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • Těsto
  • Polohrubá mouka 200 g
  • Cukr 180 g
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • mléko 250 ml
  • červený rybíz 250 g
  • olej 3 lžíce
  • Drobenka
  • 60 g hrubé mouky
  • 30 g cukru
  • máslo 40 g
Postup
  1. Mouku smícháme s kypřícím práškem, které pak vmísíme do nádoby, ve které jsme před tím smíchali olej, cukr, vejce a mléko. Těsto vlijeme do připravené koláčové formy. Tu jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou.
  2. Rybíz rovnoměrně nasypeme na těsto. Ze surovin hrubé mouky, cukru a másla připravíme drobenku. Tu pak završíme na rybíz. Formu vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 C a pečeme 40 minut.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/rybizovy-kolac-s-drobenkou/