Lehký hráškový krém
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • 400 g mraženého hrášku
  • 1 cibule
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • 2-3 brambory
  • 1 litr vody nebo vývar
Postup
  1. Nadrobno pokrájenou cibuli necháme zpěnit na másle.
  2. Po té k ní přidáme nadrobno pokrájené brambory a hrášek a restujeme cca 5 minut.
  3. Základ polévky zalijeme vodou či vývarem a vaříme cca 15 - 20 minut, osolíme, opepříme.
  4. Menší část hrášku odebereme.
  5. Tyčovým mixérem polévku rozmixujeme a pak zpět vrátíme hrášek.
  6. Dle chuti dosolíme a podáváme na talíři ozdobenou pažitkou či hladkolistou petrželkou.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/lehky-hraskovy-krem/