Brabantské koláčky
 
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
 
Ingredience
  • Těsto:
  • 60 dkg hladké mouky
  • 40 dkg másla
  • 18 dkg mletých vlašských oříšků
  • 18 dkg cukru moučka
  • Náplň - krém:
  • 15 dkg másla
  • 20-25 dkg cukru moučka
  • 2 lžíce rumu
  • Ozdoba:
  • 4 tyčinky Kaštany
  • mandle na ozdobu
Postup
  1. Z uvedených surovin na těsto vypracujeme hmotu, kterou po odpočinutí vyválíme na plát a malou kulatou formičkou vykrajujeme kolečka a upečeme standardním způsobem.
  2. Upečená dvě kolečka spojíme krémem.
  3. Mandle vložíme do horké vody, abychom je mohli lépe sloupnout a rozpůlit na půl.
  4. Ve vodní páře roztavíme Kaštany.
  5. Na vrchní část spojených koleček nožem naneseme čokoládu a ihned ozdobíme mandlí
  6. Hotovo.
Recipe by Pánský kulinářský koktejl at https://www.pankulik.cz/brabantske-kolacky/