Dnes jsem doma připravil jídlo, které voní středomořím.
Olivovým olejem, lilkem, tymiánem, smetanou, koprem a granátovým jablkem. Ano, čtete dobře – granátovým jablkem. To výborně dochutí doměkka upečenou dužinu lilku.Když půjdete nakupovat toto zázračné ovoce, kupte si jích raději více. Je neskutečně dobré a zdravé. Co vše obsahuje, vám zde nebudu vypisovat, ale „vygooglujte si to“ 🙂
Dnešní pokrm je na přípravu tak jednoduchý, že nepotřebuje příliš slov …
A je hotovo.
Pečený lilek s granátovým jablkem
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
Ingredience
- 4 lilky
- olivový olej
- 3 lžičky sušeného tymiánu
- sůl
- pepř
- svazek čerstvého kopru
- 2 stroužky česneku
- kelímek zakysané smetany
- granátové jablko
Postup
- Lilky podélně rozkrojíme a na řezné straně nožem nařízneme ve tvaru mřížky.
- Půlky lilků naskládáme do pekáče vedle sebe a poctivě zakápneme olivovým olejem.
- Posypeme sušeným tymiánem, osolíme, opepříme.
- Posypeme čerstvým koprem.
- Pečeme asi 40 minut při teplotě 200 °C.
- Do zakysané smetany vmícháme rozmačkaný česnek a trochu olivového oleje.
- Po dopečení naneseme omáčku na teplé lilky a ozdobíme zrnky z granátového jablka a podáváme.
Napsat komentář