Po delším čase se dívám na různé sociální sítě a to tedy koukám. Ne že bych byl překvapen, ale v době kdy vrcholí prezidentská kampaň, internet je zaplaven srdce rvoucími zprávami, zesměšněním a zřejmě i fake news.
Co se bohužel vytratilo, je humor. Naštěstí cestou do práce jsem měl v autě zapnuté rádio. Zazněl jeden vtipný vtip – zde je: Manželé si po letech společného soužití chtěli zpestřit svůj intimní život. Společně se dohodli, že si budou hrát na lékaře a pacientku. …a tak manžel nechal manželku čekat v ložnici 3 hodiny ….. hihihi hahaha…. Pro dnešek jsem uvařil černou čočku s pečenou červenou paprikou (hihihihahaha). Je to recept, který je už léta prověřený.Je všeobecně známé, že luštěniny jsou velmi zdravé. Co se týká dnešní černé čočky, ta dokonce snižuje cholesterol.Dalším významným kladem je fakt, že se nemusí dopředu namáčet – SUPER recept pro rychlou večeři nebo oběd. A to je důvod proč si tento méně využívaný druh luštěniny zařadit do svých jídelníčků. Co říkáte?Pojďme na věc.
- 200g černé čočky beluga
- 3-4 červené papriky
- 2-3 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř
- Bobkový list
- Ocet
- Hladkolistá petržel
- Olivový olej
- Čočku připravíme dle návodu. Přidáme bobkový list, sůl, pepř a vaříme cca 20 – 30 minut.
- Do jiné nádoby přilijeme olivový olej, do kterého pokrájíme nadrobno očistěný a prolisovaný česnek, nakrájená rajčata. Dusíme cca 15 minut.
- V troubě či na grilovací plotýnce upečeme papriky, abychom je po to přidali ke směsi z rajčat a česneku.
- Ochutíme solí, pepřem..
- V závěru servírujeme tak, aby jídlo vypadalo exkluzivně. Pomůžeme si například posekanou petrželkou a natvrdo uvařeným vejcem.
Napsat komentář