Je počátek ledna a já mám stále vánoční náladu. Doma ke stropu se ještě tyčí stromek. Z betléma kouká malé nevině v jesličkách, vítají ho tři králové – vše je tak jak má být.
Vše umocňuje i skutečnost, že v lednici je Bohemia Sekt, který slavností náladu umocňuje. Čím více skleniček, tím více happy : -))) V tento lednový čas, však máme mnohem aktuálnější téma než vánoce či „Bohemku“. Neboť když Pán Bůh dá, dočkáme se vánočních svátků už letos. Sekt si opět můžeme koupit. Ale prezidentské volby, máme jednou za pět let. Což je příležitost se zamyslet nad správným kandidátem.
Včera na I.P.Pavlova zval jeden z prezidentských kandidátů občany k volbám a hned vedle něj prodával kamelot časopis Nový Prostor. Jeden druhého se snažil překřičet, aby měl „větší kšeft“. Byla ta příjemná až satirická podívaná.
Kdo dostane nový prostor na Pražském hradě je ve hvězdách, ale věřme, že to bude Xxxx Xxxxxx.Co není ve hvězdách, je fakt, že má dobrá kamarádka Soňa má ráda červenou řepu. Stále mě uháněla, ať uvařím, upeču – zkrátka připravím něco z této suroviny. I její kolegové z Linky Bezpečí, které ona řediteluje se těší na můj dnešní recept. Zde je, bude chutnat i vám – to garantuji.
- 1 tvaroh
- 1 lučina
- 4 upečené či uvařené středně velké řepy
- Sůl
- Pepř
- 2-3 stroužky česneku (lze nahradit lžičkou sušeného)
- Řepu najemno nastrouháme na struhadle.
- Všechny ingredience pak smícháme dohromady.
- Dochutíme dle chuti solí a pepřem.
- Podáváme s pečivem.
Napsat komentář