Jaro už je tady. Můžeme de facto v plném nasazení začít pracovat na našich zahradách.
Dnes jsem si to užil. Vertikutoval jsem trávník, vyhrabával starou trávu, ale přitom jsem stále vzpomínal na proslov prezidenta republiky Miloše Zemana při jeho inauguraci. Z úst prezidenta jsem čekal slova slavnostní, nadčasová. Nedočkal jsem se. A to mi je líto.
Je samozřejmě jisté, že zdi Vladislavského sálu na Pražském hradě jsou pamětníci našich dějin. Takovou „smutnou a trapnou satiru“ a hru na hlavu země, tak to tam možná snad ani nikdy nebylo.
Ještě že existuje jídlo :-)))
Pro dnešní oběd jsem vykouzlil jemné kuře, doplněné zkaramelizovaným citrónem. Ano, čtete správně. Kuře s citrónem – dnes doplněné šťouchanými brambory. Jelikož mám rád hojnost a maso celkově, brambory jsem obohatil kouskem uzeného masa.
Proč právě tato kombinace? Je to netradiční, ale velmi lehká a chutná – však vyzkoušejte a dejte mi vědět.
- 4 kuřecí prsa
- Sůl
- Pepř
- Hladká mouka
- 1 sitron
- Olivový olej
- 0,5 l kuřecího vývaru
- Máslo
- Brambory
- Kuřecí maso naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.
- Na pánvi rozehřejme olivový olej. Na něm opečeme 4 plátky citronu, až zkaramelizuje.
- Po té plátky vyjmeme, a postupně ve stejné pánvi opečeme maso do zlatova. Po té jej dáme do nádoby a rozehřáté trouby.
- Do citronového výpeku nalijeme šťávu ze zbylého citronu, přilijeme kuřecí vývar a celé vaříme cca 3 minuty. Pro zjemnění chuti přidáme lžíci másla. Touto omáčkou pak přelijeme maso na talíři.
- Vedle toho standardním způsobem připravíme šťouchané brambory.
- Jakmile máme hotovo, servírujeme.
Napsat komentář