Červen považuji za období čekání na dovolenou. Kolikrát se ještě musím vyspat. Kolikrát ještě přijde večerníček 🙂 a přijde vytoužený okamžik odjezdu do slunné Itálie? Sice se to blíží, každopádně to není dnes a je třeba si udělat radost.
Co Vám dělá v životě potěšení? Mě například to, že svítí sluníčko. Pokud prší, tak mi to taky udělá radost z důvodu, že nemusím zalévat zahrádku a ušetřím peníze za vodu.
A když v záhonu vidím krásně zrající jahody, nemohu jinak – hned si dám. No jo, teď jsem si uvědomil, že mi udělá radosti i to, že velkou červenou a krásnou jahodu sním dříve než slimák 🙂 Letos zdárně nad hlemýždi vyhrávám – hihihi
Dnešní recept je oslavou mého vítězství nad tímto pomalým živočichem. Pekl jsem tvarožník a ozdobil jej čerstvými jahodami.
Lehký tvarožník
Doba přípravy
Doba vaření
Celkový čas
Ingredience
- Těsto
- 1 šálek polohrubé mouky
- 4 lžic cukru
- půlka hery
- vejce 1 ks
- půl prášku do pečiva
- olej
- hrubá mouka na vysypání
- Náplň
- 2 ks tvarohu
- mléko/smetana na vaření - kelímek
- 2 vejce
- ¼ hrnku oleje
- 2 vanilkové pudinky
- 1 sáček vanilkového cukru
- nastrouhaná kúra z 1 citronu
- ½ hrnku cukru
Postup
- Všechny ingredience na těsto dáme do mísy a vypracujeme z nich těsto. Posléze jej dáme do vymazané dortové formy, kterou jsme vymazali olejem a hrubou moukou.
- Metličkou smícháme v jiné nádobě všechny ingredience na náplň. Vše smícháme do hladké tvarohové náplně a neujídáme - i když je to moc dobré. Náplň přendáme na těsto do dortové formy, uhladíme. Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme přibližně 45 minut.
Napsat komentář