Nikdy si nedokážu správně odpovědět na otázku, jaké jídlo mám nejraději. V mém případě totiž neexistuje jednoznačná odpověď. Nemám problém totiž ochutnávat nové a nepoznané recepty, ale není nad českou klasiku.
Mezi tu samozřejmě spadají knedlíky. Ať už ovocné, kynuté, houskové či bramborové. Je pravda, že u kynutých musíme čekat, než vykynou. U bramborových je zase zapotřebí den předem si uvařit brambory. Rozhodně ale stojí za to, je pravidelně vařit.
Pokud plánujete vařit například guláš, uvařte si dnešní bramborovo – houskové knedlíky. Budete překvapeni, jak rychle budete mít hotovo a HLAVNĚ – domácí knedlík je domácí knedlík.
Zásada je, že vždy na jeden rohlík = jedna syrová střední brambora. Pokud chcete uvařit knedlíky pro 4 osoby, doporučuji použít 5 – 6rohlíků a to stejné množství brambor.
- 4 - 5 rohlíků
- 4 - 5 středních syrových brambor
- 1-2 vejce
- sůl
- petrželku nebo bylinky podle chuti (nebo také nic:-) )
- solamyl
- 3 lžíce hrubé mouky
- Rohlíky nakrájíme na kostičky, očištěné a oloupané syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle - vše smícháme v míse.
- Přidáme vejce, případně nadrobno pokrájenou hrst bylinek a osolíme.
- Přidáme 3 lžíce hrubé mouky.
- Zamícháme a po té tvoříme koule o průměru cca 7 cm.
- Následně každý knedlík obalíme v solamylu.
- Knedlíky dáme vařit do vroucí vody a vaříme 14 - 15 minut.
- Po uvaření knedlíky vyndáme z vody a lze je ihned překrojit na půl a servírovat s vaším nejlepším gulášem :-)))
Napsat komentář