Dnešní recept na velikonočního beránka není v ničem výjimečný oproti jiným receptům.
Dělávala jej maminka i babička. Čím je náš rodinný beránek krásný je forma.
Nikdy jsem podobného nikde neviděl. Líbí se vám? Věřím, že ano. K přípravě potřebujeme vejce, cukr, hladkou mouku, olej, kypřící prášek.Do mísy rozklepneme 5 vajec, které si zvážíme. Stejnou hmotnost jako jsou vejce, přidáme cukr a vyšleháme. Po té přidáme opět stejnou váhu hladké mouky, trochu kypřícího prášku a trochu oleje. Připravené těsto vylijeme do předem vymazané a vysypané formy. Do uší dáme špejli, aby se zpevnili a nezlomili se. Přikryjeme, pečeme v předehřáté troubě na 150°C po dobu 50 minut.
Po upečení necháme beránka vychladnout cca 2 hodiny a teprve potom se nám jej podaří bez problémů vyklopit. A jaro může začít…
Napsat komentář