Nedílnou součástí mé práce je komunikace, vzdělávání a potkávání se s lidmi. Všichni musíme udržovat NPS.
Pokud bude pod určitou hodnotou, bude nastaven určitý deadline pro jeho zlepšení.Co pro to uděláme? Nastavíme smart cíle, které nám pomohou odhalit slabá místa. A nebudeme se spoléhat na feedback. Proaktivně implementujeme vyzkoušené know- how. Obávám se, že v nejhorším případě bude odebráno FTE.
Ufff, ta čeština je krásná, že? Když si uvědomím, co všichni používáme za slova a zkratky, pousměju se. Samozřejmě začnu u sebe))).
Naše babičky by se asi divily. Ony používali ZSR. To není nic sprostého, ale zdravý selský rozum. A ten by jim možná řekl, vraťme se ke svým kořenům a do dětství.
Právě dnešní recept nám pomůže vrátit se ke svým kořenům. Připravil jsem babiččinu bílou zelňačku.
- Sáček kysaného zelí
- 3 brambory
- 0,5 l mléka
- sůl
- kmín
- ocet
- cukr
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- V malém hrnci uvaříme brambory na kostičky, osolíme a okmínujeme je. Po uvaření je scedíme.
- Vedle toho nakrájíme kysané zelí. Opět osolíme, okmínujeme. Zelí bude zalito vodou tak 2 cm nad ním. Vaříme přibližně 20 minut do změknutí.
- Připravíme si hrníček se studenou vodou, do kterého dáme 2 lžíce hladké mouky, kterou rozkvedláme.
- Za stálené vaření zelí obsah hrnku nalijeme nalít do hrnce a za stálého míchání povaříme cca 5 minut.
- Po té zalijeme mlékem do potřebné hustoty, přidáme brambory.
- Dochutíme solí, octem a hlavně cukrem. Výsledná chuť musí být sladkokyselá (cukru na ochucení bude hodně – nebojte se).
- Jakmile se polévka lehce vaří, připravíme si dvě celá vejce. Jemně je rozkvedláme v hrníčku a pomalu nalijeme do polévky – vše rozkvedláme vidličkou.
- Hotovo.
Napsat komentář