K neděli patří dezert. Bábovka, mřížkový koláč, štrůdl – to jsou samé výborné sladkosti, které patří k mému dětství.
Jenže dnes jsme si doma chtěli dopřát změnu. Udělali jsme něco, s čím jsme neměli vůbec žádnou zkušenost. Neměl jsem vůbec tušení, zda se budu moci na mém blogu s vámi rozdělit o dnešní recept. A jsem rád, že jej nakonec zveřejňuji.
Nutno podotknout, že dnešní slavnostní dezert pravidelně zařadíme do našeho jídelníčku. Jde o šampaňský krém s rozinkami. Je to určitě určeno pro dospěláky.
Jakmile budete krém připravovat, pošlete děti k babičce. Zbytek láhve šampaňského si pak v klidu vychutnáte.
- Demi sekt šampaňského – 100 ml
- Rozinky – 50g
- Šťáva a kůra z jednoho citronu
- 1 x kelímek smetany ke šlehání
- 1 x tatra Piknik slazené mléko (1 tuba)
- Jemné sušenky – máslové
- Rozinky, kůru a šťávu z nastrouhaného citronu a sekt – smícháme a dáme odležet přes noc do ledničky.
- Druhý den vložíme do mísy smetanu, slazené mléko a procezený sekt z ledničky – vše šleháme cca 15 minut do husté a nadýchané pěny.
- Po té přimícháme rozinky, které přes noc nasákly sekt.
- Vložíme do sklenic, vyhladíme v lednici a po té podáváme se sušenkami.
Napsat komentář