Už jen šestkrát se vyspíme a přijde den, nejkrásnější den.
Ale co tomu vše předchází? Místo toho, abychom si svou dovolenou krásně rozvrhli v rámci jednoho kalendářního roku a opravdu si odpočinuli, minimálně týden si necháváme na předvánoční a vánoční shon.Je to vtipné, že? Celých 7 dnů (ne naštěstí celých) věnujeme úklidu, cídění a shánění toho správného vánočního stromku.
Každopádně pokud ještě máte čas, upečte si Brabantské koláčky. Neskutečně si chutí této lahůdky zpříjemníte chvíle volna a snad i oddychu:-)))Jen se nelekněte relativně velké váhy ingrediencí … u nás se hodně peče:-)))
- Těsto:
- 60 dkg hladké mouky
- 40 dkg másla
- 18 dkg mletých vlašských oříšků
- 18 dkg cukru moučka
- Náplň - krém:
- 15 dkg másla
- 20-25 dkg cukru moučka
- 2 lžíce rumu
- Ozdoba:
- 4 tyčinky Kaštany
- mandle na ozdobu
- Z uvedených surovin na těsto vypracujeme hmotu, kterou po odpočinutí vyválíme na plát a malou kulatou formičkou vykrajujeme kolečka a upečeme standardním způsobem.
- Upečená dvě kolečka spojíme krémem.
- Mandle vložíme do horké vody, abychom je mohli lépe sloupnout a rozpůlit na půl.
- Ve vodní páře roztavíme Kaštany.
- Na vrchní část spojených koleček nožem naneseme čokoládu a ihned ozdobíme mandlí
- Hotovo.
Napsat komentář