Všechno se zdražuje. Před několika lety vznikla hysterie kolem vajec. Pamatujete? Raketově stoupla jejich cena, ale za pár týdnu opět klesla – takže pohoda :-)))
V současné době je aktuální máslo, spíše jeho cena. Internet je plný různých receptů na jeho výrobu. Přiznám se, že tyto receptury vůbec nestuduji, neboť si myslím, že doma člověk nedocílí takového másla jako z obchodu – třeba se mýlím…uznávám.Co ale lze doma s velkým úspěchem vyrobit je DOMÁCÍ PRIBIŇÁČEK.Co k tomu potřebujete? Tvaroh, cukr, vanilkový cukr, šlehačku a ruce 🙂 Pokud si jej vyrobíte doma, v lednici vám vydrží dva dny. No vydrží – nevydrží, protože ho sníte hned.
- 250 g tučného tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- moučkový cukr dle chuti
- 200 ml smetany ke šlehání
- Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem a vyšleháme dohromady.
- Dle chuti osladíme moučkovým cukrem a chvíli necháme stát, aby se cukr rozpustil.
- Mezi tím ušleháme šlehačku, kterou pak smícháme k tvarohu.
- Rozdělíme do mističek, vychladíme a po té podáváme.
Napsat komentář