Nejsem geopolitický analytik. Nicméně málo kdo z nás se mohl vyhnout veledůležitému tématu letošního června a to setkání Trumpa s Kimem.
Když jsem sledoval v médiích tento cirkus, bylo vidět, že oba pánové si jej velmi užívali. Dokonce jsem přesvědčen, že si připadali jako rockové hvězdy na celosvětovém turné. Pouze absence předskokana chyběla na rozehřátí publika.
Ve stejný den jsem četl studii o úsměvech. Bylo prý zjištěno, že šestileté dítě směje až 400 krát. Dospělý člověk v průměru jen 15 krát. Věřím, že oba státníci v počtu úsměvů zůstali alespoň pubertálními mladíky a dali jich alespoň 100 🙂
Dnešní jídlo by jistě chutnalo i státníkům. Jde o oblíbené kuřecí maso netradičním spojením s brynzou a fazolkami. Pojďme do toho.
- kuřecí řízky 4 ks
- brynza 200g
- sůl
- pepř
- fazolky
- slanina - na malé kousky 100g
- bílé víno 200 ml
- cibule 1 ks
- česnek 4 stroužky
- hladkolistá petržel na ozdobu
- V hrnci či pánvi rozehřejeme olej, na kterém opečeme nadrobno nakrájenou cibulku se slaninou.
- Po vychladnutí přidáme pokrájenou brynzu, kterou promícháme.
- Kuřecí řízky opatrně naklepeme, osolíme, opepříme a přidáme vychladlou směs s brynzou.
- Z masa vytvoříme malé rolády, které dáme do zapékací mísy.
- Zalijeme vínem, vodou a zapékáme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 30 minut.
- Mezi tím připravíme na pánev olej, na kterém opečeme fazolky - ochutíme solí, pepřem, česnek.
- Při podávání ozdobíme petrželkou.
Napsat komentář