Brambory jsou základní ingrediencí, které jsou typické pro využití v české kuchyni. Co rozhodně do našich receptů ale nepatří, je wasabi.
Jde o japonský křen, který je oproti svému českému křenu o poznání silnější.Milovníci sushi jej jistě znají. Je neodmyslitelnou součástí asijské kuchyně.Každopádně zajímavou a výbornou kombinací je právě spojení bramborové kaše s wasabi. Tento křen dodá kaši nádech něčeho opravdu velmi málo pálivého, ale přitom pikantního. Velké množství wasabi by mohlo způsobit, že překryje lahodnou chuť kaše – a to by byla škoda – takže pozor!K tomuto jídlu pak můžete například upéct rybu – jako je losos. V supermarketu měli ve slevě tresku – takže ta pro dnešek zvítězila :-)))
- 500 g brambor
- cca 150 ml mléka
- Sůl
- 1 lžíce másla
- 1,5 lžičky wasabi
- Treska
- Pepř
- Olivový olej
- 4 větvičky rozmarýnu
- Rybu omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do pečícího pekáče, do kterého jsme na dno dali 2 větvičky rozmarýnu.
- Na rybu položíme zbytek celého rozmarýnu, zalijeme olivovým olejem a pečeme na 180 °C a pečeme přibližně 30 minut.
- Wasabi bramborová kaše
- Oloupané a rozkrájené brambory uvaříme do měkka.
- Scedíme je a ručním šlehačem je rozšťoucháme.
- Po té přilijeme vroucí mléko, přidáme máslo a dále šleháme.
- Osolíme dle chuti (doposavad klasická bramborová kaše).
- Naposledy přidáme wasabi – raději méně – vždy můžete přidat.
- Servírujeme a ozdobíme něčím zeleným, co máme k dispozici – třeba polníčkem.
Napsat komentář