Už od jara se na nás hrnou informace a reklamy, jak zhubnout do plavek. I přesto, že je léto v plném proudu, mám pro vás jednu z mnoha možností na téma „KTERAK SE VEJÍT DO PLAVEK“.
Nejde o převratné myšlenky, ale jsou zaručené a vyzkoušené. Které to jsou? Následující:
- neládovat se
- pohybovat se
Kdybych mohl tyto rady převést do lidštiny, řekl bych jen: „nežrat, hejbat se a všeho s mírou“ Jisté je, že i letos lze začít přípravu do plavek. A v létě 2018 budete za hvězdu :-)A když už jsme na blogu o vaření, mám zajímavá čísla o tom, jak se Češi na dovolených stravují?
49 % využívají místní restaurace
22% stravování je v rámci zájezdu
12% vlastnoručně uvařené
17% hotové jídlo z domova
Dnešní recept může být pro vás jídlo, kterým nastartujete hubnutí, nebo jej využijete jako přílohu k jakýmkoliv masům nebo si ho jen oblíbíte 🙂 Uvařte si prosím rýžovo – čočkový salát.
- Ingredience pro 4 osoby
- 1 hrnek rýže
- 1 hrnek čočky
- 1 kostka masoxu
- 2 cibule
- 6 - 8 stroužků česneku
- špek nebo olej (doporučuji špek)
- V případě tohoto výjimečného a jednoduchého receptu používám předvařenou čočku, kterou smícháme s rýží v poměru 1:1.
- Zalijeme ji dvojnásobkem vody, přidáme masox a vaříme cca 20 minut.
- Souběžně s tím si připravíme špek, který nadrobno nakrájíme.
- Rozpustíme jej a do růžova osmahneme kolečka cibule. Těsně před tím než to stáhneme, přidáme pokrájený česnek.
- Vše pak smícháme dohromady a podáváme s grilovaným masem nebo samotné. Je to výborné čerstvé a teplé, ale i studené.
Napsat komentář