Tatarák bez masa a nikdo to nepozná? Ano je to tak.
Měla přijet kamarádka z Belgie, kterou vidím jednou ročně. Co připravit za pohoštění? První co by vás mohlo napadnout, že bychom mohli v létě grilovat maso. Jenže ona ho nejí. Tak co teď?
Cuketová sezóna je v plném proudu, takže jsme využili právě cuketu. Je poměrně chuťově nevýrazná, a právě proto ji doma využíváme na různé způsoby. Prý nemá téměř žádné kalorie, ale obsahuje potřebnou vlákninu a vitamín A.
Proto jsem připravil tatarák, který neobsahuje maso a byl famózní. A hlavně byl hotový do 30 minut.
Dokonce jej jedly i děti – a to je co říct. Pro ně jsem ale měl pro jistotu připravenou i zmrzlinu:-)))
- středně velká cuketa
- cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- cca 15 dkg tvrdého sýru (eidam)
- 1-2 lžíce plnotučné hořčice
- chléb na topinky
- Cuketu důkladně omyjeme a nastrouháme i se slupkou na hrubém struhadle
- Zasolíme a necháme cca 15 minut odstát, aby pustila vodu.
- Na pánvi osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli.
- Jakmile cuketa pustí vodu, slijeme ji a přidáme k cibuli a restujeme přibližně dalších 10 minut. Po té ji necháme vychladnout.
- Nastrouhaný tvrdý sýr pak vmícháme do vychladlé směsi, ochutíme horčicí, solí, pepřem.
- Podáváme s topinkou.
Napsat komentář