Smažený sýr – že se na něm nedá vymyslet už nic nového? Ale dá. A tím zrovna nemyslím, že do něj vložíte plátek šunky o 50 % obsahu vepřového masa)))
Tou lahodnou sýrovou pochoutkou je mozzarella s bazalkou. Jde o kombinaci, kterou často někteří z nás doplňují o rajčata. A vlastně to je celé. Tedy bez těch rajčat. Ty použijeme, ale jako přílohu.Doposud jsem měl zvyk si k českému smažáku dát brambory a tatarku a zapít to pivem – co jiného, že? Doporučuji, si k mozzarelle připravit něco jiného. Něco, co odlehčí už tak kalorický pokrm. A tím je právě zeleninový salát. Nevěřil bych tomu, ale fakt jde o vynikající oběd.
Dobrou chuť
- baby mozzarella - 1 balení
- nadrobno nakrájenou bazalku (3 – 4 stonky)
- 2 vejce
- sůl
- hladká mouka
- strouhanka
- olej na smažení
- zeleninu na salát (například rajčata, ledový salát, rukolu, baby špenát - zkrátka podle vaší chuti).
- Salát můžete oživit zálivkou, kterou máte oblíbenou. Tentokrát jsem připravil kombinaci těchto ingrediencí: 3 lžíce medu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce vinného octa ochuceného estragonem a špetka soli.
- Mozzarellu necháte okapat v cedníku. Mezi tím si operete lístky bazalky, nadrobno je nakrájíte a smícháte s mozzarellou.
- V klasickém trojobalu pak jednotlivé kuličky pečlivě obalíte.
- Připravíte si zeleninový salát se zálivkou.
- Sýr pak pomalu smažíte v dostatečném množství oleje.
- No a užíváte si skvělého jídla.
Napsat komentář